Karin Looijesteijn (1978): als dochter van een bollenkweker in Breezand hielp ik tijdens de zomers mijn ouders in het familiebedrijf en werkte ik al vroeg met bloemen.

Vanaf 1995 werkzaam in een bloemenwinkel in Anna Paulowna, begon ik daarnaast aan de beroepsopleiding tot bloemist, eerst in Alkmaar, later in Houten. Mijn opleiding was voltooid in 2003 met het behalen van de titel ‘meester in de bloemsierkunst’.

Sinds 1998 wonend in Amsterdam heb ik daar gewerkt met een reeks van uitstekende en toonaangevende bloemisten die mij de fijne kneepjes van het vak leerden.

In 2013 begon ik mijn eigen bedrijf, ‘Meester in Bloemen’. Mijn stijl laat zich samenvatten als ‘traditioneel met een twist’, streven naar een oorspronkelijk, misschien licht eigenwijs, ontwerp waarbij de bloem centraal staat. Enerzijds wordt daarvoor inspiratie geput uit de natuur, maar anderzijds ook oudere bloemsierkunsttradities. In het bijzonder word ik vaak geïnspireerd door de Oude Meesters van de Gouden Eeuw. In hun schitterende bloemstillevens schilderden deze meesters gewoonlijk tal van verschillende bloemen bij elkaar, in een verbijsterend palet van kleuren en soorten.

In mijn werk streef ik er naar om op een vergelijkbare wijze verschillende soorten bloemen op een natuurlijke manier met elkaar samen te brengen, zodanig dat elke bloem tot zijn recht komt. Kenmerkend voor mijn stijl is het gebruik van de bloemen van het seizoen, geschikt op een luchtige manier. Onder bloemstillevens vind je mijn portfolio.

Karin-Oudemeester